in

G-Power blijft sleutelen aan de E92 M3

Hoewel de E92 M3 al lang en breed is vervangen door de F80 M3 kunnen sommige bedrijven nog geen afscheid nemen van de Bimmer met atmosferische V8-motor. G-Power laat ons nu hun meest extreme versie van de vorige generatie M3 zien, de GT2 S HURRICANE.

Om te beginnen werd de 4.0-liter V8 helemaal gedemonteerd en de meeste interne onderdelen vervangen, vervolgens werd er een supercharger geïnstalleerd, de ECU aangepakt en een nieuw uitlaatsysteem onder gehangen. Het resultaat van deze aanpassingen werd op de dyno getest en daar werd 720 pk en 650 Nm koppel gemeten.

Een speciale koolstofvezel widebody kit werd gemaakt om de spoorbreedte te verbreden en onderdak te beiden aan de 19-inch velgen die zijn verpakt in 295/30 voor- en 325/30 achterbanden. De GT2 S HURRICANE wordt afgeremd door keramische remschijven met respectievelijk zes- en vier zuigers in de remklauwen voor en achter.

Andere upgrades zijn een volledig instelbare ophanging, geïntegreerd brandblussysteem, grote luchtinlaten en een enorme achtervleugel. Ook de cabine is compleet verbouwd waarbij de sportstoelen, dashboard en dakbekleding in Alcantara zijn afgewerkt.

Nul tot tweehonderd kilometer per uur gaat in 9,8 seconden en de topsnelheid ligt boven de 330 km/h. Het prijskaartje van deze brute creatie van G-Power; 348.500 euro!

Video: G-Power M3 GT2 S HURRICANE

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC 2017 - Rally Portugal Highlights

WRC 2017 – Rally Portugal Highlights

Porsche-911-GT3-RS-van-Lego-haalt-0-sterren-in-crashtest

Porsche 911 GT3 RS van Lego haalt 0 sterren in crashtest