in

GAD-Motors test 585 pk Mercedes V-klasse op de ‘Ring

De Mercedes V-klasse is een luxe personenbus dat op hetzelfde platform staat als de Vito. De grootste motor is normaal gesproken een 2.2-liter viercilinder diesel, maar de Duitse tuner GAD-Motors heeft een exemplaar met de twin turbo 4.0-liter V8 uit de machtige AMG GT R.

We zagen vorig jaar al hoe deze V-klasse in 1.000 meter een snelheid behaalde van 235,20 kilometer per uur. Dat heeft de personenbus te danken aan 585 trappelende paarden en 750 Newtonmeter koppel, maar kan hij naast hard rechtuit ook een beetje fatsoenlijk de hoek om?

GAD-Motors heeft naast de nieuwe krachtbron ook de ophanging aangepakt en de carbon-keramische remmen van de AMG GT R gemonteerd. Om deze aanpassingen te testen reed Andreas Gülden, Chief Instructor en Head of the Nürburgring Driving Academy, een aantal ronden op de 20.8 kilometer lange omloop om de V-klasse aan de tand te voelen.

Het ziet er enigszins raar uit, zo’n personenbus op de ‘Ring, maar eerlijk is eerlijk, er zit aardig tempo in!

Video: GAD-Motors test 585 pk Mercedes V-klasse op de ‘Ring

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Onboard bij de Tyrrell P34 zeswieler op Circuit Zandvoort

Onboard bij de Tyrrell P34 zeswieler op Circuit Zandvoort

Honda negeert rood licht, ramt McLaren 570S

Honda negeert rood licht, ramt McLaren 570S