in

Garage 54 bedekt Lada met 300 LED-lampen

Het idee van een auto bedekken met LED-lampen is zeker niet nieuw. In 2016 verpakte Lexus een IS met 42.000 LED’s en in 2018 zagen we een Nissan Skyline R34 gehuld in LED-strips. De Russen van Garage 54 pakten het echter iets rigoureuzer aan, door 300 gaten te boren in een Lada.

In de gaten werden LED-lampen gemonteerd die normaal gesproken als koplamp gebruikt worden. Nadat alle lampen geïnstalleerd en op elkaar aangesloten waren ging men met de Lada op pad voor een avondrit. Het licht is zó fel, dat de bestuurder een zonnebril op moeten zetten om iets te zien. En dat terwijl het buiten pikdonker is.

Iedere lamp heeft zijn eigen ventilator om warmte af te voeren. Doordat er 300 ventilatoren warme lucht blazen, stijgt de temperatuur binnenin de Lada snel. Het resultaat is best gaaf, maar natuurlijk compleet nutteloos. Zoals met alle experimenten van Garage 54.

Video: Garage 54 bedekt Lada met 300 LED-lampen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mitsubishi Lancer Evo 8 Special grijpt record op Leadfoot Hillclimb

Mitsubishi Lancer Evo 8 Special grijpt record op Leadfoot Hillclimb

Op de Rollenbank - Aston Martin V8 Vantage

Op de Rollenbank – Aston Martin V8 Vantage