in

Garage 54 maakt van twee viercilinders een zes-in-lijn

RB26, 2JZ, S54, zomaar wat motorcodes van de beroemde zes-in-lijn motoren. De heren van Garage 54 hadden het wilde idee om zelf ook een Lada zes-in-lijn te maken, samengesteld uit twee viercilinders.

De monteurs sneden het blok van een van de motoren doormidden en maakten er een tweecilinder van. Vervolgens werd de tweecilinder aan de ongewijzigde viercilinder gelast en deden ze hetzelfde met de krukas. De lasnaden zijn vervolgens bewerkt en gepolijst zodat alles er netjes uitziet. Er werd ook een groter carter gefabriceerd en een speciale cilinderkop voor de zes-in-lijnmotor.

Om de motor draaiend te krijgen moesten er nog een aantal problemen opgelost worden, zoals ontstekingsvolgorde, carburateurs, startmotor en andere zaken. Zal het de Russische monteurs lukken om een werkende Lada zes-in-lijn te maken?

Video: Garage 54 maakt van twee viercilinders een zes-in-lijn

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volkswagen Caddy Autobahn

Caddy 1.9 TDI laat 300 pk los op de Autobahn

WRC-crashes-2021

WRC 2021 – Top 10 crashes