in

Geheel originele Mercedes 300 SL Gullwing & Roadster naar de veiling

Deze zomer gaat een heel bijzonder duo in de verkoop, namelijk deze 1955 Mercedes-Benz 300 SL Gullwing & 1957 Mercedes-Benz 300 SL Roadster. Geheel origineel en van de eerste eigenaar/familie.

De Gullwing coupe werd gekocht door een directeur in 1955 en de roadster werd twee jaar later door dezelfde man aan de collectie toegevoegd. Sindsdien zijn ze altijd in eigendom van zijn familie gebleven, 60 jaar lang maar binnenkort zullen ze tijdens de veiling op Pebble Beach van eigenaar wisselen.

Om de zaken nog interessanter te maken, de coupe werd geleverd in de kleur British Racing Green met een bruin interieur. Dit is het enige exemplaar dat door Mercedes-Benz in deze kleurencombinatie werd geleverd. Beide 300 SL’s zijn nog nooit gerestaureerd en volgens Gooding’s specialist Garth Hammers is het “almost impossible to find another pair of 300 SL’s still in their original family ownership and unrestored“.

De verwachting is dat beide 300 SL’s voor om en nabij 1 miljoen dollar verkocht worden.

Video: Mercedes 300 SL Gullwing & Roadster

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Zes minuten aan brute Hillclimb Launches

Zes minuten aan brute Hillclimb Launches

Oudere dame heeft wat moeite met parkeren

Oudere dame heeft wat moeite met parkeren