in

Gehuurde Mercedes-AMG vlucht met dik 250 km/h voor politie

We hebben heel wat achtervolgingen gezien de afgelopen maanden, het lijkt wel alsof bestuurders steeds vaker op de vlucht gaan voor de politie na een stopteken. Maar deze achtervolging, die begint op de A16 bij Zevenbergschen Hoek, is van een buitencategorie.

De bestuurder van E63 S krijgt een stopteken, maar slaat direct op de vlucht. Het kenteken wordt doorgegeven aan collega’s in de omgeving en dan blijkt het om een gehuurde Mercedes-AMG te gaan. Niet veel later wordt de auto opgepikt door een Audi A6 SIV en dan ontstaat er een dollemansrit waarbij de verdachte met dik 250 km/h probeert te vluchten en ongehoord veel risico neemt.

Op een gegeven moment besluit de politie de achtervolging te staken omdat het teveel gevaar oplevert voor de overige weggebruikers. Maar via het kenteken kunnen ze het verhuurbedrijf achterhalen en diezelfde dag wordt de verdachte thuis nog aangehouden. Maar kunnen ze hard maken dat hij ook daadwerkelijk achter het stuur zat?

Video: Gehuurde Mercedes-AMG vlucht met dik 250 km/h voor politie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
1100 pk Lancer Evo X gaat bruut hard over Skradin Hillclimb

1100 pk Lancer Evo X gaat bruut hard over Skradin Hillclimb

Lewis Hamilton naar aartsrivaal Ferrari

Hamilton verruilt Mercedes voor Ferrari