in

Gekke Zweed heeft een Volvo 940 Time Attack-auto gebouwd

Een Volvo 940 lijkt ons niet de ideale basis voor een Time Attack-auto, maar dat weerhield Tim Bäckman er niet van om te gaan racen met deze Zweedse machine.

De oorspronkelijke krachtbron is vervangen door een twin-turbo LS1-motor, goed voor 870 pk op de achterwielen. Om zoveel mogelijk gewicht te lozen is de Volvo vanbinnen compleet leeg gehaald, de glazen ramen vervangen door Lexaan ruiten en zijn sommige carrosseriedelen vervangen door exemplaren van koolstofvezel.

Heel erg veel geluk heeft Tim nog niet gehad met zijn raceauto. Tijdens de eerste race in juli 2017 brak er een aandrijfas, in augustus waren er elektronische problemen en in oktober scheurde er een brandstofleiding naar een van de injectoren waardoor er brand uitbrak onder de motorkap.

Door deze problemen is er nauwelijks videomateriaal van deze Volvo 940 Time Attack, maar wat we konden vinden hebben we hieronder neergezet. Hopelijk verloopt 2018 beter voor Tim en kunnen we meer video’s met jullie delen van deze bijzondere raceauto.

Video: Volvo 940 Time Attack-auto

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Verschil tussen vuile lucht en slipstreamen

Het verschil tussen vuile lucht en slipstreamen

Brabus-modellen

Negen Brabus-modellen laten hun Klappenauspuff horen