in

Genesis Essentia Concept is de gaafste Hyundai ooit!

Hyundai wil zich graag meten met premium automerken als BMW, Audi en Mercedes-Benz en daarom lanceerde het Zuid-Koreaanse merk een aantal jaar geleden het op zichzelf staande merk Genesis. In 2016 werden er 87.130 Genesis-modellen verkocht, waarvan 66.029 in Zuid-Korea. De rest van de wereld is dus nog niet echt geïnteresseerd in Genesis, maar dat zal met deze Essentia Concept snel veranderen.

De Genesis Essentia Concept is een volledig elektrische Grand Tourer met een koolstofvezel monocoque en een carrosserie om je vingers bij af te likken. De concept car heeft een volledig transparant, Zagato-achtig double-bubble dak en motorkap. Er is weliswaar geen verbrandingsmotor te zien onder de kap, maar je kunt wel de prachtige in-board pushrod ophanging zien.

Het accupakket bevindt zich niet verspreid onder de vloer, maar is in een centrale kolom geplaatst zodat de zitpositie en het dak zo laag mogelijk konden worden gehouden. De ‘butterfly ‘ deuren zijn deels verwerkt in het dak en worden geopend door een sensor in de B-stijl, met zowel vingerscan als gezichtsherkenning.

Binnenin vinden we een mix van minimalisme en high fashion, met schermen in plaats van knoppen en een oogverblindende combinatie van cognac lederen stoelen met blauw leer op de middenconsole, blauw fluweel voor de hemel en 3D-bedrukte patronen op de dorpels en deuren.

Volgens Genesis-baas Manfred Fitzgerald is het merendeel van de Essentia Concept haalbaar voor een productieversie; “Should the company green-light this product, which I truly hope it will, most of what you see on the car will be feasible.” Laten we hopen dat Hyundai de ballen heeft om deze auto groen licht te geven!

Video: Genesis Essentia Concept

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Alfa Romeo 33 Stradale

De prachtige Alfa Romeo 33 Stradale bij Villa d’Este

Ford Mustang vuurt stenen af op pickup truck

Ford Mustang vuurt stenen af op pickup truck