in

Georg Plasa – BMW 134 Judd

Afgelopen weekend overleed Georg Plasa tijdens het FIA EK Hillclimb in Italië. Autosport is gevaarlijk, dat is algemeen bekend, maar het blijft verschrikkelijk om te horen dat er een coureur om het leven is gekomen.

Autoracen op het circuit is nog enigszins veilig, er zijn meestal voldoende uitloopstroken, geen obstakels langs de baan en in iedere bocht staat een marshal. Deze aspecten zijn niet aanwezig bij hillclimb, de omgeving is onderdeel van het parcours. Dit zorgt ervoor dat deze coureurs ware helden zijn, zonder angst jakkeren zij vol gas over smalle en gevaarlijke bergwegen.

Georg Plasa’s BMW 134 Judd is speciaal gebouwd voor het EK Hillclimb, samen met jonge talentvolle ingenieurs en de windtunnel van BMW werd dit monster tot leven gebracht. Een prachtige auto met een schreeuwende V8-motor van Judd die 580 pk heeft.

Volgens berichten crashte Georg Plasa op volle snelheid tegen een bergmuur, hij overleed op weg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De video van het noodlottige ongeval plaatsen wij niet, wij eren Georg Plasa en zijn BMW 134 Judd met deze twee prachtige video’s.

Video: Georg Plasa – BMW 134 Judd

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Porsche 911 GT2 RS record run Pikes Peak 2011

Porsche 911 GT2 RS record run Pikes Peak 2011

Lexus LFA vs Nissan GT-R

Lexus LFA vs Nissan GT-R