in

Gestolen Mazda 6 vlucht met 200 km/h over A12

Het YouTube-kanaal van Politie #PRO247 heeft na lange tijd weer een achtervolging geplaatst, ditmaal van een gestolen Mazda 6.

In de video zie we hoe de verdachte een stopteken krijgt, maar direct besluit om op de vlucht te slaan. Tijdens deze vluchtpoging werden snelheden van 200 kilometer per uur behaald op de A12 richting Utrecht. Agenten van Team Verkeer werkten samen met eenheden van onder andere basisteam IJsselland en eenheid Midden-Nederland.

In de beschrijving bij de video staat: “Tijdens de achtervolging is het van groot belang dat de communicatie rustig en correct, maar ook kort en zakelijk wordt gevoerd. Op het moment dat de politiehelikopter er bij komt, dan weten we eigenlijk allemaal hoe het afloopt, want dan winnen wij vrijwel altijd!

De verdachte van deze autodiefstal heeft uiteindelijk een gevangenisstraf van twee maanden gekregen en zal een schadevergoeding moeten betalen aan de gedupeerden. Eigenlijk belachelijk, 2 maanden celstraf voor het stelen van een auto, vluchten voor de politie en het in gevaar brengen van de omgeving.

Video: Gestolen Mazda 6 vlucht met 200 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2018 Lamborghini Urus Review

2018 Lamborghini Urus Review

Tesla Model S Shooting Brake

’s Werelds eerste Tesla Model S Shooting Brake Review