in

Getunede Lamborghini Urus vs Tesla Model X P100D

Nu supercarfabrikanten zich volop richten op het produceren van SUV’s, zijn dit soort gezinsauto’s geen vreemd gezicht meer op de dragstrip. In deze video zien we twee van de snelste SUV’s die je kunt kopen in duel op de kwart mijl.

De Lamborghini Urus is een van de krachtigste SUV’s met een benzinemotor en is voorzien van een twin turbo 4.0-liter V8. De Urus sprint van nul naar honderd kilometer per uur in slechts 3,6 seconden en tikt met gemak 300 km/h aan op de Autobahn.

Een andere ongelooflijk snelle SUV is de elektrische Tesla Model X. De P100D met Ludicrous Plus-modus kan dezelfde sprint uitvoeren in 3,1 seconden en heeft zich meerdere malen bewezen als supercar slayer.

Om de races wat interessanter te maken zijn beide SUV’s in deze video licht aangepast. De Urus heeft dankzij een remap van de ECU 75 pk extra gekregen, voor een totaal van 725 pk. Een Tesla tunen is wat lastiger en dus heeft deze eigenaar de Model X op dieet gezet om 90 kg te besparen.

De races tussen de twee SUV’s verlopen nek aan nek, maar we zullen de resultaten niet voor je verklappen.

Video: Getunede Lamborghini Urus vs Tesla Model X P100D

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mustang Shelby GT350R racet tegen een supercharged variant van Hennessey

Mustang Shelby GT350R racet tegen een supercharged variant van Hennessey

Lister LFT-C Review

Rory Reid test een door Lister getunede Jaguar F-Type