in

Gigantische Barn Find is miljoenen waard

In het westen van Frankrijk is een gigantische collectie van klassiekers ontdekt van de familie Baillon. Matthieu Lamoure en Pierre Novikoff kwamen erachter dat er honderd auto’s opgeslagen stonden in kleine schuurtjes en garages.

De collectie behoorde toe aan Roger Baillon, een ondernemer in de transportsector met een voorliefde voor klassieke raceauto’s. Ooit bezat hij meer dan 200 auto’s, met de intentie om deze te restaureren. Helaas kwam zijn bedrijf in de jaren ’70 in zwaar weer terecht en werd Roger gedwongen om de helft van zijn verzameling te verkopen. De rest werd opgeslagen op het platteland van Frankrijk om pas decennia later weer ontdekt te worden.

Er zijn maar weinig details omtrent de vondst bekend gemaakt, maar het is duidelijk dat de auto’s tientallen jaren zijn blootgesteld aan de elementen. Van de honderd auto’s zijn veertig auto’s onherstelbaar vergaan, deze zullen waarschijnlijk verkocht worden voor onderdelen. De overige zestig auto’s kunnen gerestaureerd worden en zullen geveild worden op 6 februari 2015 op de Parijse Retromobile Salon.

De collectie bevat onder andere een 1961 Ferrari California SWB die op zichzelf al tientallen miljoenen waard is. Daarnaast stonden er bolides van onder andere Bugatti, Maserati, Ferrari, Delahaye, Delage, Hispano-Suiza, Talbot-Lago,Chapron, Saoutchick, Million-Guiet, Panhard-Levassor.

Er is een video gemaakt van de vondst en die toont hoe deze klassiekers werden aangetroffen.

Video: Gigantische Barn Find in Frankrijk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Le Mans winnende Ferrari 275 GTB Competizione te koop

Le Mans winnende Ferrari 275 GTB Competizione te koop

Wat doe je met een nieuwe Corvette Z06? Burnout en tunen natuurlijk

Wat doe je met een nieuwe Corvette Z06? Burnout en tunen natuurlijk