in

GMA T.50 V12 maakt eerste meters op openbare weg

De Gordon Murray Automotive T.50 was onlangs in Italië om testwerkzaamheden uit te voeren op Nardo Technical Center. Dat vond plaats achter gesloten deuren maar testrijder Dario Franchitti mocht een prototype lenen om ermee rond te rijden op de Italiaanse openbare weg.

Tot nu toe hebben we de T.50 alleen maar gezien op testbanen en circuits, dus het is mooi om te zien dat de hypercar nu eindelijk gepromoveerd is naar testwerkzaamheden op de openbare weg. Dat het zolang duurt voordat de T.50 gereed is heeft volgens Franchitti te maken met de hoge eisen die GMA stelt. “We’re not at the end of the development cycle yet, we’re not fully happy with it yet—we’re close, but we’re not fully happy. I think that’s maybe an insight into how good this car is going to be.

Franchitti zou de T.50 het liefst vanuit het zuiden in Italië terug naar Shelford, Groot-Brittanië rijden. Een epische road trip met een moderne hypercar voorzien van oude techniek. De eerste productieauto van GMA heeft namelijk een atmosferische 3,9-liter V12-motor in combinatie met een handgeschakelde zesbak. De twaalfcilinder heeft een maximum toerental van 12.100 tpm en levert 663 pk. Dat is in tijden van turbocharged/hybride hypecars niet verschrikkelijk veel vermogen, maar de T.50 weegt slechts 986 kilogram en dat doet geen enkele hybride hypercar hem na.

Slechts 100 GMA T.50’s zullen ooit gebouwd, tezamen met 25 T.50S Niki Lauda circuitvarianten.

Video: GMA T.50 V12 maakt eerste meters op openbare weg

GMA T.50 V12 maakt eerste meters op openbare weg

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *