in

Goeie god wat klinkt deze Volvo S80 V8 gaaf!

Volvo’s zijn degelijk, oersterk en soms wat saai. Maar zoals we in het verleden al hebben laten zien kan een Volvo met wat kleine aanpassingen best gaaf zijn, en met een heleboel aanpassingen zelfs 1.000 pk aantikken.

De Volvo S80 V8 met vierwielaandrijving ziet er vanbuiten misschien niet zo imponerend uit, maar 315 pk en 440 Nm koppel is niet weinig. De sprint naar 100 kilometer per uur neemt 6,5 seconden in beslag en dat is helemaal niet slecht voor een auto met een rijklaar gewicht van 1.817 kg. Het geluid wat de 4.4-liter V8 produceert is echter wat tam en dus zijn er nogal wat eigenaren die iets aan de uitlaat doen.

De eerste video is het beste voorbeeld, hier heeft de eigenaar voor de grap de einddemper en katalysator eraf gehaald waardoor het in principe een ‘straight pipe’ systeem is. Het is wat extreem om dagelijks mee rond te rijden maar goeie god wat klinkt dit gaaf. In de tweede video zie je nog een S80 V8 met aangepast uitlaatsysteem, iets beschaafder maar nog altijd een heerlijk geluid en wat beter voor dagelijks gebruik.

Video: Volvo S80 V8 klinkt gaaf

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota AE86 heeft 880 pk

Deze 30 jaar oude Toyota AE86 heeft 880 pk

BTCC-kampioen test Porsche 962C

BTCC-kampioen test Porsche 962C