in

Golf Mk1 met 1.301 pk sterke viercilinder

We hadden al een jaar niets meer gehoord van Boba Motoring, totdat gisteren deze video in onze inbox verscheen. De Volkswagen Golf Mk1 van Eugen Funk heeft namelijk de krachtigste viercilindermotor in Duitsland, 1.301 pk en 1.200 Nm koppel. Dat is meer vermogen dan het gewicht van deze kleine Golf.

Gedetailleerde informatie over de setup is er niet maar er wordt gesproken over een 2.0-liter viercilinder met een X34 cilinderkop van NG-Motorsports en een LM42 turbocharger van PNP-Turbo. De ECU-mapping werd gedaan door de tovenaars van Boba-Motoring en die schroefden de turbodruk op naar 4.2 bar!

De vierwielaangedreven Golf Mk1 had zoveel moeite om tractie te vinden op de rollenbank dat er 180 kg ballast in de kofferbak werd gelegd en een ijzeren balk over de motorruimte werd gespannen. Hierdoor bleef de Golf op zijn plek en kon de recordbrekende run worden neergezet. Nu vragen wij ons alleen af hoe al dat vermogen straks goed overgebracht wordt op het asfalt?

Video: Golf Mk1 met 1.301 pk sterke viercilinder

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

19-jarige zonder rijbewijs crasht McLaren 720S

19-jarige zonder rijbewijs crasht McLaren 720S

LaFerrari FXX K Evo op Imola

Nieuwe Ferrari FXX K Evo blaast over Imola