in

Deze Golf Mk1 heeft een V8-motor en RWD

De eerste generatie Volkswagen Golf is niet alleen erg geliefd bij puristen maar zeker ook bij tuners. We hebben exemplaren gezien met meer dan 1.000 pk maar bij deze Golf Mk1 blijft het vermogen steken op 250 pk, geleverd door een 3.5-liter V8-motor.

De motor is afkomstig uit een Land Rover en is gekozen vanwege zijn compacte formaat. De voorwielaandrijving is vervangen door achterwielaandrijving en met deze wijziging is de Golf is staat om zijn achterbanden in lichterlaaie te zetten zoals gedemonstreerd in onderstaande video.

Naast de gewijzigde aandrijflijn heeft deze Mk1 nog hele waslijst aan upgrades, waaronder AVO schokbrekers, TVR Cerbera pedal box, BMW E36 M3 Evo remmen en 19″ BBS RS velgen. De wijzigingen aan het exterieur omvatten Berg Cup-style wielkasten, carbon fiber dak, carbon fiber voor- en achterbumper en een nieuwe lip onder de voorbumper.

Voor de volledige lijst met aanpassingen verwijzen we je door naar YouTube. Foto’s en bewegende beelden van deze Golf Mk1 zie je hieronder.

Video:  Golf Mk1 met V8-motor en RWD

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ford-RS200

920 pk sterke Ford RS200 van Liam Doran

1200 pk McLaren MP4 Tri-Turbo

Deze 1.200 pk McLaren Tri-Turbo is waarschijnlijk de snelste Mc ooit