in

Golf R van HGP is net zo snel als Ferrari 458 Speciale

Hoe vervelend moet het zijn als je een Ferrari 458 Speciale bezit en je in een dragrace een Volkswagen Golf R maar nipt kunt bijhouden? Natuurlijk, iedereen heeft liever een Ferrari op de stoep staan dan een Volkswagen en op het circuit eet de 458 Speciale de Golf R met huid en haar op. Maar bij dit soort races staat het toch lullig als je verliest van een opgefokte Golf.

Open je de motorkap van de Duister Pop dan wordt de brute kracht onthuld: een 3,6-liter V6-motor met een twin turbo kit en ongeveer 745 pk en 925 nm koppel. De auto was oorspronkelijk een R-model, dus het vierwielaandrijvingsysteem helpt enorm bij overbrengen van het vermogen. De Ferrari 458 Speciale heeft 605 pk uit een atmosferische V8.

De video is gefilmd in Ultra HD, 2160P. Dus als je computer het aankan, zorg dan dat je deze resolutie selecteert om onderstaande clip te bekijken.

Video: Golf R van HGP is net zo snel als Ferrari 458 Speciale

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jos Verstappen heeft haast!

Jos Verstappen heeft haast!

Norma M20 buldert door de bergen

Norma M20 buldert door de bergen