in

Gordel vs Geen Gordel

Volvo introduceerde in 1959 de driepuntsautogordel en in 1971 kwam Mercedes-Benz met de gordelspanners, sindsdien is er weinig veranderd aan het systeem en is het de grootste ontwikkeling op gebied van veiligheid. Door het dragen ervan wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%. Persoonlijk rijd ik nooit in een auto zonder, ik heb er geen enkel last van en het is automatisme geworden. Sommige bestuurder/passagiers hebben echter een grondige hekel aan de gordel, ze vinden het beklemmend of oncomfortabel zitten.

In deze video zien we twee mannen in de cabine van een vrachtwagen, de passagier draag zijn gordel terwijl de bestuurder geen gordel draagt en druk bezig is met zijn mobiele telefoon. Er werd gesuggereerd dat dit vader en zoon zijn, in dat geval geeft papa een prima voorbeeld van hoe het niet moet en wat de consequenties kunnen zijn.

Video: Gordel vs Geen Gordel

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chevrolet Corvette ZR1 vs Ferrari 458 Italia vs McLaren MP4-12C

Chevrolet Corvette ZR1 vs Ferrari 458 Italia vs McLaren MP4-12C

Formule 1 2012 - India Grand Prix Highlights

Formule 1 2012 – Indian Grand Prix Highlights