in

Nigel Melker crasht hard op Spa Francorchamps

Nederlander Nigel Melker is gisteren tijdens de eerste GP2-race van het weekend hard gecrasht bovenaan Raidillon. Melker, die uitkomt voor Ocean Racing van voormalig F1-coureur Tiago Monteiro, klapte snoeihard in de bandenstapel bovenop Raidillon. In de video zien we dat de GP2-bolide bovenaan overstuur kreeg toen de auto diverse malen met de bodemplaat het asfalt raakte. Melker probeerde dit te corrigeren maar de auto ging recht op de bandenstapel af.

Wonderwel bleef Nigel vrijwel ongedeerd, hij was tien minuten buiten bewustzijn en is voor de zekerheid nog wel per helikopter naar het ziekenhuis gebracht ter controle. De tweede race zal hij helaas wel moeten missen.

Door de crash heeft de race enige tijd stil gelegen, de bandenstapel en vangrail waren dusdanig beschadigd dat er herstelwerkzaamheden uitgevoerd moesten worden. Giedo van der Garde eindige uiteindelijk als vijfde en verstevigde hiermee zijn vijfde plaats in het kampioenschap.

Video: Nigel Melker crasht hard op Spa Francorchamps

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Megafactories - Williams F1

Megafactories – Williams F1

F1 1994 – Jos Verstappen pakt 3e plaats Belgie

F1 1994 – Jos Verstappen pakt 3e plaats Belgie