in

GP3-coureur meerdere malen over de kop in Oostenrijk

In het voorprogramma van de Grand Prix van Oostenrijk reed de GP3 twee races op de Red Bull Ring. In de laatste ronde van de GP3-race op zondag probeerde Dorian Boccolacci Alessio Lorandi te passeren voor de zevende plaats. Lorandi veranderde echter van richting in de remzone waardoor Boccolacci achterop de Jenzer Motorsport-coureur reed.

De Fransman ging over de achterkant van Lorandi en kwam in de grindbak terecht waarna zijn auto in het grind hapte en over de kop rolde. Dit is een van de grootse nadelen van grindbakken voor single-seaters – niet alleen kunnen ze auto’s laten rollen, maar er is ook het gevaar dat de roll bar zich ingraaft waardoor de coureur met zijn hoofd de grond raakt.

Ik ben ook geen fan van die grote asfalt uitloopstroken, maar in dit soort gevallen kunnen grindbakken levensgevaarlijk zijn. Wat vinden jullie, meer of minder grindbakken?

Video: GP3-coureur over de kop in Oostenrijk

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Rumbul-Stadium-Truck

Natuurlijk heeft Mad Mike een Stadium Truck met 13B wankelmotor

Alfa Romeo 4C Zytek

Meer actiebeelden van de Alfa Romeo 4C Zytek V8