in

Grote startcrash bij Macau F3-race

Met vijfentwintig Formule 3-auto’s op een smal stratencircuit als Macau is het wachten op een flinke crash. Dat gebeurde tijdens de tweede Formule 3 race van het weekend.

In San Francisco Hill, waar Esteban Ocon en Tom Blomqvist in een gevecht om de leiding verwikkeld zijn, schieten beide coureurs rechtdoor de vangrails in. Hierdoor wordt het grootste gedeelte van de baan geblokkeerd en ontstaat er een kettingbotsing, slechts tien auto’s weten aan de ravage te ontkomen.

Max Verstappen, die vanaf de 24e plek moest vertrekken nadat hij in race 1 zijn voorwielophanging aan gort reed, ligt op dat moment op de 18e plek en weet net op tijd te stoppen, maar wordt nog wel van achteren geraakt. In plaats van uit te stappen blijft Verstappen zitten, houdt zijn motor draaiende en rijdt terug naar de startgrid zodat het Van Amersfoort Racing team de schade kan repareren.

Na een onderbreking van een half uur wordt de race hervat en laat Max wederom zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Hij werkt zich op naar de 7e postie met de snelste raceronde van het weekend.

Video: Grote startcrash bij Macau F3-race

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit is de snelste Formule 1-auto aller tijden

Dit is de snelste Formule 1-auto aller tijden

Gymkhana 7

Gymkhana 7 – Wild in the streets of LA