in

GT2 RS vs Carrera GT eindigt bijna in crash op de Ring

Onlangs lieten we jullie een video zien waarin de Porsche Carrera GT vergeleken wordt met de Porsche 911 GT2 RS. Beide auto’s zijn waarschijnlijk de meest indrukwekkende Porsche’s van de afgelopen 10 jaar, de specificaties zijn nagenoeg gelijk maar op de Nordschleife is de 911 GT2 RS toch 14 seconden sneller. Dit heeft de 8 jaar jongere auto te danken aan geavanceerdere techniek en verdere ontwikkeling, maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk is om een Carrera GT bij te houden op de Ring.

In onderstaande video van Curbstone Events zien we dat op het lange rechte stuk van de Nordschleife een Porsche 911 GT2 RS ingehaald wordt door een Carrera GT. De GT2 RS bestuurder laat het er niet bij zitten en zet de achtervolging in maar spint vervolgens bij ‘Flugplatz’, een van de snelste bochten op de Nordschleife. Wonder boven wonder raakt hij geen vangrail of andere auto’s.

Video: GT2 RS vs Carrera GT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Nissan Skyline R32 GT-R

Petrolicious – Nissan Skyline R32 GT-R

DRIVE - Audi R8 V10 Plus vs Porsche 911 Turbo S vs Litchfield GT-R

Audi R8 V10 Plus vs Porsche 911 Turbo S vs Litchfield GT-R