in

Gumpert Apollo S te luid voor Spa-Francorchamps

We zien maar weinig Gumpert Apollo’s voorbij komen hier op Autostrada.TV, dat is ook niet zo raar want sinds de lancering in 2005 zijn er slechts 60 gemaakt. Dat was te weinig voor het merk om te blijven bestaan en in augustus 2013 werd Gumpert failliet verklaard. Achter de schermen werd er vervolgens al vrij snel een nieuwe investeerder gevonden en volgens oprichter Roland Gumpert is het merk inmiddels weer kerngezond.

Een spotter kwam tijdens het GranTurismo evenement op Spa-Francorchamps deze Gumper Apollo S tegen. Het oranje gevaarte heeft een 4,2-liter V8 BiTurbo motor welke 800 pk levert. De sprintcijfers zijn redelijk normaal voor dit soort supercars, 0-100 in 3 seconden, 0-200 in 9 seconden en een topsnelheid van 360 kilometer per uur. Het vermogen is natuurlijk indrukwekkend maar wij vinden de body nog indrukwekkender, dit is echt een raceauto voor de openbare weg!

Voordat de Gumpert Apollo S het circuit op mocht moesten de dempers aangepast worden, de auto was namelijk te luid. Toen dat eenmaal gedaan was ging het beest los. Zet de video in HD en je speakers open.

Video: Gumpert Apollo S op Spa-Francorchamps

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Indycar 2014 - Long Beach Highlights

Indycar 2014 – Long Beach Highlights

Honda Civic met 1500 pk op de voorwielen

Honda Civic met 1500 pk op de voorwielen