in

Guy Martin’s Nordschleife Lap Record in de Ford Transit

Guy Martin heeft een bijna 700 pk sterke Ford Transit die in staat is om een topsnelheid van 265 kilometer per uur te behalen. Eind vorig jaar begon Guy met zijn geliefde Ford Transit aan een uitdagende missie voor een show van Channel 4; het Nordschleife-record voor busjes verbreken.

Deze missie vereiste een totale herbouw van zijn Transit, een taak die Guy zelf op zich nam en vijf maanden van zijn leven kostte. Daarnaast moest hij ook nog het 20.8 kilometer lange circuit uit zijn hoofd leren zodat hij het perfecte rondje eruit kon persen in het uur dat hij het legendarische circuit voor zichzelf had.

Het record dat Guy Martin moet verbreken is in handen van BTCC-coureur Rob Austin, die de beroemde Noordlus met zijn Volkswagen Transporter in 9:58 minuten wist te voltooien.

Rob deed dit in een huurbusje van Northgate, die weliswaar gestript was maar geen getunede motor of nieuw onderstel had. Dat heeft de Ford Transit van Guy Martin wel en dus is het geen verassing dat de voormalig motorcoureur in zijn eerste rondje al dik onder het record dook: 9:28 minuten.

Met nog 50 minuten track time te gaan zat er nog veel meer in het vat, maar dan…

Video: Guy Martin’s Nordschleife Lap Record

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche Type 64

Chris Harris test de Porsche Type 64

Lamborghini Aventador SV vs Huracan Performante

Lamborghini Aventador SV vs Huracan Performante