in

Haltech’s Quad Turbo 9.7-liter V12

Haltech is een in Australië gevestigd bedrijf dat ECU’s ontwikkeld voor een speciaal type motor of auto. Haltech ECU’s zijn vooral populair bij LS swaps en om hun specialiteiten te demonstreren werd in samenwerking met Race Cast Engineering de ultieme LS-motor gebouwd.

Race Cast Engineering ontwikkelt al langer LS V12’s en gebruikt daarvoor Haltech’s Engine Control Units als brein voor de motor. De V12’s worden gebouwd op basis van de bekende LS V8, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste 3D-printtechnologie. Ditmaal zijn de twee bedrijven nog een stap verder gegaan, door de twaalfcilinder uit te rusten met vier turbochargers van Garrett.

Om de Garrett GT3682R’s op de motor te installeren stuurde Vibrant Performance de benodigde slangen, klemmen en pijpen, die vervolgens werden overgedragen aan een deskundige fabrikant van Haltech. Omdat de motor een showmodel is en tentoongesteld moet worden op evenementen, mocht de gehele opstelling niet breder zijn dan de breedte van een deur. Dat resulteerde in een enorm complexe en relatief smalle opstelling.

Haltech moet de Quad Turbo 9.7-liter V12-motor nog testen op de dyno met 0,5 bar turbodruk. Hoeveel vermogen denk jij dat deze LS-motor produceert?

Video: Haltech’s Quad Turbo 9.7-liter V12

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Racing Legends - Stirling Moss

Racing Legends – Stirling Moss

1.239 pk Toyota Supra

1.239 pk Toyota Supra op de Autobahn