in

Hennessey Venom F5 Revolution is een 1.817 pk sterke circuitspecial

Hennessey Performance heeft deze week een nieuwe versie van de Venom F5 hypercar gepresenteerd. De Revolution, zoals de uitvoering heet, is een circuitgerichte limited edition van de hypercar. Gebaseerd op de bestaande Venom F5, handhaaft de Revolution de 6,6-liter twin turbo V8-motor met 1.817 pk, maar dan met minder gewicht, meer downforce en betere handling.

Als circuitgerichte special zal de Hennessey Venom F5 Revolution concurreren met de Bugatti Chiron Pur Sport. De nieuwprijs van de Franse circuitspecial lag in de buurt van $3,3 miljoen, Hennessey vraagt voor hun F5 Revolution een bedrag van 2,7 miljoen dollar. Er zullen er slechts 24 exemplaren worden gemaakt en de meeste daarvan zijn al gereserveerd.

De meest in het oog springende aanpassing is de enorme verstelbare achtervleugel van koolstofvezel. De vleugel drukt de Hennessey met 400 kg neerwaartse druk op het asfalt bij 300 km/h. De voorbumper heeft een veel grotere splitter van koolstofvezel gekregen en dive planes, terwijl een verlengde achterdiffusor bijdraagt aan onderdruk onder het voertuig.

De ophanging van de Hennessey Venom F5 Revolution heeft nu verstelbare dempers, met daaraan nieuwe lichtmetalen velgen met daarachter koolstof-keramische remmen. De laatste upgrade is een digitaal telemetriesysteem dat sectoren, G-krachten en andere data kan meten om de bestuurder aan snellere rondetijden te helpen.

Video: Hennessey Venom F5 Revolution

Hennessey Venom F5 Revolution is een 1.817 pk sterke circuitspecial

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *