in

Hennessey’s ‘The Exorcist’ Camaro vliegt naar 349 km/h

Hennessey wil de wereld laten zien dat zijn 1.000 pk sterke Chevrolet Camaro, genaamd ‘The Exorcist’, veel sneller is dan de Dodge Demon. Daarom heeft de Amerikaanse tuner zijn auto meegenomen naar Uvalde Proving Grounds om de Camaro naar topsnelheid te lanceren.

Uvalde Proving Grounds is niet de ideale testbaan voor runs op hoge snelheid, de rechte stukken tussen de bochten zijn maar 1,77 kilometer lang. Desondanks wist de ‘The Exorcist‘ 217 mph op de klok te zetten, omgerekend zo’n 349 kilometer per uur. Als de bestuurder niet hoefde te vertragen voor de bocht had de Camaro misschien nog wel harder gekund.

In de juiste omstandigheden kan een Dodge Demon 320 km/h halen. Qua topsnelheid heeft The Exorcist de Demon dus verslagen en we hopen binnenkort een direct duel te zien op de 1/4 mijl.

Om The Exorcist te creëren begint Hennessey met een Camaro ZL1 en stopt er vervolgens voor $55.000 aan nieuwe onderdelen in. Het resultaat is de snelste, straatlegale Gen6 Camaro.

Video: ‘The Exorcist’ Camaro vliegt naar 349 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tom Coronel Honda Civic WTCR

Tom Coronel gaat racen met deze Honda Civic WTCR

Nieuwe Volvo V60

De nieuwe Volvo V60 is een 390 pk sterke stationwagen