in

Hennessey’s Trackhawk is een 9 sec SUV

Vroeger was je onder de indruk als een zwaar opgevoerde Supra of Skyline de kwart mijl in 9 seconden wist af te leggen. Tegenwoordig kan een 2,4 ton zware SUV dat ook, maar daarvoor moet je wel eerst even langs bij Hennessey Performance.

Deze Jeep Trackhawk is uitgerust met het HPE1200-pakket met een enorme 4,5-liter supercharger. De upgrade omvat ook aluminium zuigers en drijfstangen, bewerkte cilinderkoppen en een nieuwe nokkenas. Hennessey installeert ook een verbeterd gasklephuis, een high flow luchtinlaat, roestvrijstalen spruitstukken en een nieuw uitlaatsysteem.

Dankzij deze upgrades produceert de motor 1.003 pk en 1.208 Nm koppel aan de wielen bij 109 octaan brandstof. Hennessey zegt dat het verlies van de aandrijflijn betekent dat de motor aan de krukas feitelijk 1.216 pk en 1.354 Nm koppel heeft.

Hennessey Performance gaat 24 exemplaren voorzien van dit monsterlijke pakket. Prijzen beginnen bij €154.575 en dat is inclusief een nieuwe 2019 Jeep Grand Cherokee Trackhawk. De SUV heeft ook een schakelaar waardoor je kunt kiezen uit achter- of vierwielaandrijving.

Video: Hennessey’s Trackhawk is een 9 sec SUV

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Fia Hillclimb Master 2018 launches

Brute launches tijdens FIA Hillclimb Masters 2018

Beater Rally

Groep vrienden houdt beater rally met $500 auto’s