in

Herinneren jullie de BMW 8-Serie nog?

De BMW 8-serie is een tweedeurs 2+2 coupé aangedreven door een V12-motor, later kwam er een V8-motor op de markt. De auto werd geproduceerd van 1989 tot 1999 en was destijds het duurste BMW model.

De BMW 8-serie werd nooit een groot succes, er werden in totaal 30.621 exemplaren gebouwd wat ver onder de verwachte honderdduizenden exemplaren lag. Hoewel de BMW 8-serie geen commercieel succes werd heeft de “Great Eight” een flinke indruk nagelaten op het autolandschap. Zo was hij zijn tijd ver vooruit met het elektronische gaspedaal, meesturende achterwielen, veiligheidsriemen geïntegreerd in de stoelen en standaard DSC.

In onderstaande video blikt Niels Hamann terug op de 8-Serie, Hamann is ook de auteur van “BMW 8er: Power & Hightech,” een zeer gedetailleerd boek over hoe de 8 tot stand kwam. Vandaag de dag bezit je al een 8-Serie vanaf 4000 euro, het waren destijds niet de meest betrouwbare auto’s dus een goede keuring is vereist.

Video: De eerste BMW 8-Serie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Lancia Stratos

Petrolicious – Lancia Stratos

Russische Agent Crasht Tegen Bushokje

Russische Agent Crasht Tegen Bushokje