in

Het belang van ruitenwissers

Het is een van de makkelijkste onderdelen op een auto die je kunt vervangen, maar toch behoren ruitenwissers tot een van de meest verwaarloosde onderdelen op een auto.

Ruitenwissers worden vaak pas vervangen als ze compleet versleten zijn, dat is opvallend want je vervangt banden ook niet pas als het profiel compleet weg is. Volgens schattingen rijden 25% van alle auto’s in Nederland rond met wissers die te versleten zijn. Aangezien het aantal personenauto’s in Nederland sinds 2015 boven de 8 miljoen ligt betekend dit dat er 2 miljoen auto’s rijden met versleten ruitenwissers.

Dat is een schrikbarend hoog aantal in een land waar het 130 van de 365 dagen per jaar meer dan 1mm per dag regent. Goed zicht tijdens regenachtige dagen is dan ook essentieel, niet alleen voor de automobilist en zijn inzittende maar ook voor de medeweggebruikers. Helemaal omdat in geen enkel ander land ter wereld zoveel wordt gefietst als in Nederland. Fietser zijn over het algemeen al moeilijk te zien als het donker is, maar als het regent en uw ruitenwisserbladen zijn versleten dan al helemaal.

Wanneer moeten ruitenwissers vervangen worden?

Het rubber van een wisser moet zeer dun en flexibel zijn om zijn werk goed te doen. Met de tijd wordt het rubber steeds harder en dit kan leiden tot kleine krassen op het glas die erg storend zijn. In sommige gevallen rijden mensen rond met ruitenwissers waarvan het rubber gescheurd is en het metalen frame over de ruit glijdt, het spreekt voor zich dat deze bestuurders een aantal maanden te laat zijn met het vervangen van hun bladen.

Over het algemeen zijn uw ruitenwissers aan vervanging toe als ze een waas achterlaten op de ruit, het water niet goed meer kunnen afvoeren of beginnen te “springen” en vreemde geluiden te maken. Je kunt natuurlijk wachten totdat je een van bovenstaande symptomen aantreft, maar de stelregel is dat je ieder jaar de bladen moet vervangen. Het beste moment hiervoor is na de zomerperiode, in de herfst en winter regent het namelijk meer en dus is het belangrijk dat je dan over het beste zicht beschikt.

Waar kan ik ruitenwissers kopen?

Ruitenwissers koop je anno 2017 natuurlijk vanuit je luie stoel op het internet. Bij ruitenwissers.com vind je ruitenwissersbladen voor alle automodellen. Het bestellen gaat enorm snel, selecteer het merk, het model en het bouwjaar en je krijgt een selectie getoond van geschikte producten. De bladen zijn van het merk Vornitzer™, een premium merk met tefloncoating op het rubber en een gemiddelde levensverwachting van wel  1.000.000 bewegingen.

Nadat de bestelling is afgerond heb je binnen 2-5 werkdagen de nieuwe ruitenwissers in huis. Mocht je per ongeluk de verkeerde hebben besteld dan kun je zonder enige moeite de bestelling retour sturen of omruilen.

Neem deze winter dus geen risico en controleer en vervang je ruitenwissers op tijd indien nodig. Het is een kleine moeite en kan je een hoop ellende besparen.

Dit is een gesponsord artikel.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hoe je niet het circuit op moet rijden na een spin

Hoe je niet het circuit op moet rijden na een spin

GRIP test een 1.500 pk Lamborghini van Underground Racing

GRIP test een 1.500 pk Lamborghini van Underground Racing