in

Dakar 2014 Highlights

Met meer dan 2000 kilometer aan Special Stages, dertien etappes en drie landen finishte de Dakar 2014 in Valpariaso. Deze editie van de zwaarste rally ter wereld zal in de boeken gaan als de zwaarste tot nu toe in Zuid-Amerika, nadat men wegging uit Afrika in 2008.

Het Monster Energy X-raid Team slaagde erin niet één of twee, maar alle drie de podiumplaatsen te bezetten. Na vele kilometers, de strijd tegen de elementen en veel afzien finishte Nani Roma na teamorders als eerste in het auto klassement. Daarmee versloeg de Spanjaard zijn teamgenoot Stephane Peterhansel, die uiteindelijk tweede zou worden. Nasser Al-Attiyah die zich op het laatste moment inkocht, pakte de laatste podium positie in Chili. Roma staat nu ook bekend als de derde deelnemer ooit die zowel met een twee- als met een vierwieler de overwinning binnenhaalde. Met de motor was dat in 2004 het geval.

Voor de Nederlandse automobilisten was de Dakar 2014 een ramp. Van de 11 Nederlandse teams die op 6 januari in Rosario van start gingen zijn er slechts 2 aan de finish gekomen in Valparaiso. Erik van Loon eindigde als 27e op meer dan 19 uur achterstand. Teammaat ten Brinke eindigde een plaats daarachter met meer dan 21 uur achterstand.

Video: Dakar 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formula 1 2014 - Interstellar

Formula 1 2014 – Interstellar

Top Gear Test Track nu in Google Street View

Top Gear Test Track nu in Google Street View