in

Het beste van Ford in WRC

Vorige maand bereikte ons het nieuws dat Ford zich terugtrekt uit het WRC. Het laten draaien van een raceteam op topniveau kost een fabrikant vele miljoenen per jaar, het is dan ook niet raar dat wanneer de economie tegenzit de racerij een gemakkelijke bezuinigingspost op de rekening wordt.

Hiermee komt een einde aan een periode van 15 jaar waarin Ford onafgebroken in actie was in het World Rally Championship. Het huidige Ford WRC-team begon in 1997 met een Escort RS en kreeg in 1999 de beschikking over de eerste generatie Focus RS WRC. Dit betekende het begin van een lange rallycarrière voor de Focus die uiteindelijk tot 2011 zou gaan duren en maar liefst 44 overwinningen opleverde. Twee jaar geleden nam de Fiesta RS WRC het stokje over en pakte tot dusver zes overwinningen. In totaal wist het Ford fabrieksteam twee keer de constructeurstitel te veroveren, 2006 en 2007. De prijs voor de beste coureur kwam echter nooit uit de Ford stal.

Overigens verdwijnt de Fiesta RS WRC niet helemaal uit beeld; het Britse M-sport zal met de Fiesta RS WRC actief blijven in het kampioenschap, maar niet langer met financiële steun vanuit de fabriek.

Video: Het beste van Ford in WRC

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hillclimb en Formule 3000

Hillclimb en Formule 3000 is een angstaanjagende combinatie

Dit is de Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

Dit is de Mercedes-Benz SLS AMG Black Series