in

Het circuit van Symmonds Plains veranderd in een scrapyard

Het Australische V8 Supercars seizoen is afgelopen zaterdag weer van start gegaan en hoe. In de tweede ronde van de race veranderde het circuit van Symmonds Plains in een scrapyard. Een aantal coureurs waren in de sprint naar de hairpin met elkaar in gevecht met als gevolg een enorme crash. Maar liefst 12 auto’s, een derde van het veld, klapten op elkaar waarna de race door de wedstrijdleiding werd stilgelegd.

Terwijl van Gisbergen de race leidt voor McLaughlin, rijden we mee met Fabian Coulthard en zien we hoe er her en der tikjes worden uitgedeeld voordat het veld letterlijk in elkaar schuift. Het slechte zicht tijdens de race zal zeker hebben bijgedragen aan deze enorme chaos..

Symmons Plains International Raceway is gelegen in Tasmania, het eiland even ten zuiden van Melbourne. Het circuit telt twee lange rechte stukken met vier echte bochten waaronder dus een hairpin. Het heeft een lengte van 2.41 km en de snelste ronde staat op naam van Alfredo Costanzomet met 0:50.16 in een Formule 5000 en dat baanrecord dateert nog uit 1980.

Video: Enorme crash Symmonds Plains

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Aston Martin Vantage Prototype 2018

2018 Aston Martin Vantage gespot op de Nürburgring

McLaren P1 GTR in actie op het Circuit van Monza

McLaren P1 GTR in actie op het Circuit van Monza