in

Het ontstaan van de Twin Turbo LS V8 Lamborghini Huracán

YouTube-kanaal ‘B is voor Build’ bouwde deze Huracán speciaal voor SEMA 2019, het is een van de meest bizarre Huracáns die we ooit gezien hebben!

De Lamborghini die de basis vormde voor dit project had brandschade en kwam zonder motor. Het team besloot daarop een door Texas Speed gebouwde 7.0-liter V8-motor te plaatsen. Deze motor is uitgerust met twee turbo’s en stuurt zijn vermogen naar de achterwielen via een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Chris Steinbacher, de man achter B is for Build, heeft als doel 1.500 pk te halen uit de achtcilinder. Dat is een ambitieus doel en tijdens de eerste rollenbanktest liep de Lamborghini tegen een aantal problemen aan. De brandstofpomp werkte niet goed bij hoge toerentallen en het uitlaatspruitstuk begon te lekken. Desondanks werd er nog steeds 800 pk gemeten.

Er zijn in totaal een stuk of 40 video’s besteed aan deze creatie. Mocht je die niet allemaal willen bekijken, dan kun je met dank aan de time lapse hieronder het ontstaan van de Twin Turbo LS V8 Huracán zien.

Video: Het ontstaan van de Twin Turbo LS V8 Lamborghini Huracán

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Opel Tour met half miljoen kilometer

Klokje Rond – Opel Tour met half miljoen kilometer

Ferrari SF1000

Dit is de Ferrari SF1000