in

Het verhaal achter de Saleen Mustang van 2Fast 2Furious

Als je 2Fast 2Furious gezien hebt dan weet je dat Brian en Roman undercover gaan om drugsbaas Carter Verone op te pakken. In ruil daarvoor zal het strafblad van het duo gewist worden. Roman en Brian worden, nadat ze hun Mitsubishi’s hebben ontvangen, ingehuurd door Verone en om zich te bewijzen moet het duo een pakketje uit een in beslag genomen Ferrari halen.

In de race naar het pakketje moet het duo enkele concurrenten achter zich laten, waaronder een rode Saleen Mustang. In eerste instantie zou de muscle car slechts een kleine rol hebben, maar de producers besloten dat de scene wat meer actie nodig had en zodoende kwam de Saleen Mustang onder een vrachtwagen terecht.

Craig Lieberman vertelt in zijn nieuwste YouTube-video hoe de Saleen Mustang werd gebruikt in de film. Omdat de Saleen uiteindelijk een uitgebreidere rol kreeg, werden er in totaal vijf stuntauto’s gebruikt. De meeste daarvan bestaan nog steeds, al is het niet helemaal duidelijk waar ze zich nu bevinden.

De stuntauto die werd verpletterd onder de vrachtwagen, is uitgebreid gerestaureerd en in rijdende staat verkocht tijdens een veilig van Barrett-Jackson in 2004.

Video: Saleen Mustang van 2Fast 2Furious

Het verhaal achter de Saleen Mustang van 2Fast 2Furious

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *