in

Het verhaal achter een 246 km/h Porsche GT3 crash op de Nordschleife

Jaarlijks worden er honderden auto’s gesloopt op de Nürburgring Nordschleife en dankzij de vele spotters is van veel crashes beeldmateriaal te vinden. Naar de oorzaak en de (financiële) nasleep van het ongeluk is het echter vaak gissen, maar deze eigenaar besloot volledige openheid te geven over zijn crash.

De bestuurder reed in een Porsche 911 GT3, compleet gestript en voorzien van een rolkooi. Vlak voor Schwedenkreuz werd er met een gele vlag gezwaaid en na het zien van deze vlag tikte de bestuurder lichtjes het rempedaal aan. Hierdoor sloeg de Porsche, bij een snelheid van 246 km/h, haaks linksaf en klapte frontaal op de vangrail.

Volgens de bestuurder moest er 64 meter aan vangrail gerepareerd worden, een kostenpost van €6.200! Daarnaast kwam er nog €420 bij voor de sleepauto. De Porsche is wonder boven wonder niet total loss, er moet veel aan de voorzijde vervangen worden maar de auto kan opgelapt worden. Hoeveel dit gaat kosten wil de eigenaar echter niet vertellen.

Video: 246 km/h Porsche GT3 crash op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

18-jarige bestuurder krijgt 19 politieauto's achter zich aan

18-jarige bestuurder krijgt 19 politieauto’s achter zich aan

Jimmie Johnson en Fernando Alonso wisselen van raceauto

Jimmie Johnson en Fernando Alonso wisselen van raceauto