in

Het verschil tussen de Aventador SVJ en de 911 GT2 RS op de ‘Ring

De Lamborghini Aventador SVJ verbrak vorig week het ronderecord op de Nordschleife van de Porsche 911 GT2 RS. Het verschil tussen beide supercars was maar 2,28 seconden en op een circuit van 20.8 kilometer lang is dat echt nihil.

Omdat het verschil in rondetijd zo klein is vragen veel liefhebbers zich af waar het verschil gemaakt wordt. Met behulp van deze vergelijking is dat enigszins te zien, de Porsche is wat stabieler in de bochten maar op de rechte stukken maakt de 70 pk die de Lambo extra heeft het verschil. Zo reed de Aventador SVJ bij Kesselchen 294 km/h ten opzichte van 275 km/h voor de GT2 RS.

Het blijft echter moeilijk om de rondjes direct met elkaar te vergelijken want er zijn altijd verschillende omstandigheden, zo reden de Italianen overdag terwijl Porsche koos voor de koelere avondlucht. Daarnaast is er ook nog de belangrijke kwestie van banden, Pirelli P Zero Corsa vs Michelin Pilot Sport Cup 2 ‘N2’.

Wat wel duidelijk is, is dat Marco Mapelli veel harder moest werken in de Lamborghini dan Lars Kern in de Porsche.

Video: Aventador SVJ vs 911 GT2 RS

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Red Bull Racing Road Trip USA

Red Bull F1-auto rijdt door San Francisco, Monument Valley & Las Vegas

Mazda RX-7 DX op de Rollenbank

Op de Rollenbank – Mazda RX-7 DX