in

Hillclimb – Formula 3000 Compilatie

We beginnen de dag met een compilatievideo van Formule 3000 auto’s die over een hillclimb parcours in Italië racen, het kan slechter! Voor zover we weten schrijven de hillclimb reglementen in Italië voor dat Formule auto’s een motorinhoud mogen hebben van maximaal 3.0-liter en dat er geen Formule 1 auto’s mogen deelnemen.

Of dit in lijn ligt met de regels van het FIA EK Hillclimb weten we niet, maar dat gaan we uitzoeken. Het zou namelijk verklaren waarom er altijd een hoop Formule 3000 auto’s en enkele GP2 auto’s te zien zijn en nooit oude F1 auto’s. Denk dus niet dat de Leyton House 90D op 2.52 minuten een F1 auto is want dat is gewoon een overgespoten Formule 3000 auto.

Er zit overigens een auto bij die geen Formule 3000 is, wanneer komt hij in beeld en wat voor auto is dat volgens jullie?

Video – Formula 3000 Compilatie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

The sound of Group B Rally

The sound of Group B Rally

Martin Brundle's Supercars

Martin Brundle’s Supercars