in

Hillclimb – Lancia Delta S4 Group B

Dames en heren, ga er maar weer eens goed voor zitten want we hebben weer een heerlijke Hillclimb video voor jullie. In actie zien we vandaag een Lancia Delta S4 Group B met achter het stuur René Aeberhardt, eveneens de bestuurder van deze prachtige BMW E30 M3 DTM EVO.

De Martini Lancia Delta S4 Group B is nog steeds in originele staat, dat betekent dat deze Delta S4 wordt aangedreven door een 1759.3 cc viercilinder motor met supercharger en turbocharger. De Lancia Delta S4 Group B die deelnam aan het 1986 World Rally Championship produceerde meer dan 560 pk, we gaan er voor het gemak dus maar even vanuit dat deze originele Group B auto ongeveer hetzelfde vermogen heeft.

Naar het schijnt is deze Lancia Delta S4 Group B eigendom van ene Bruno Ianniello. Hij heeft ongeveer 20 jaar geleden de overblijfselen van het Lancia fabrieksteam gekocht en heeft nog vier complete auto’s die hij ook regelmatig gebruikt! Geweldig, helemaal gezien de waarde van deze auto’s. In Italië staat namelijk nog een Martini Lancia Delta S4 Group B te koop, voor slechts $850.000.

Video: Lancia Delta S4 Group B

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 19 Episode 6

Top Gear Afrika Special

LaFerrari Promotievideo

LaFerrari Promotievideo