in

Historic Grand Prix – Zandvoort 2013

Tijdens de Historic Grand Prix op Zandvoort, twee weken geleden, passeerden 45.901 bezoekers de kassa’s van Circuit Park Zandvoort. De rijke autosporthistorie van het Nederlandse circuit werd gevierd door liefhebbers uit binnen- en buitenland met races voor historische formulewagens, GT’s, toerwagens en sportwagens en een aantal indrukwekkende demonstraties.

Vorig jaar was de eerste aflevering van dit evenement al een succes, maar met de Historic Grand Prix Zandvoort van dit jaar hebben we samen met de HARC de lat in alle opzichten nog hoger gelegd. De reacties zijn zonder uitzondering enthousiast”, verklaart Erik Weijers, C.O.O. van Circuit Park Zandvoort.

Tijdens de parade van raceauto’s door het centrum van Zandvoort op zaterdagavond bestuurde Gijs Van Lennep een exacte replica van de Porsche 911 RSR in de legendarische Martini-kleuren, waarmee hij in 1973 de ‘Targa Florio’ won. Op het circuit begon het Historic Grand Prix programma met een 90-minuten-race voor de categorie Masters Endurance Series Gentlemen Drivers, gevolgd door wedstrijden in de klassen Historic Formula 2, Masters Endurance Series Pre-’66 Touring cars, Grand Prix Cars Pre-’61, FIA Historic Sports Cars, Grand Prix Cars ’61-’65, FIA Historic Formula 1, Historic Formula Junior en het Nederlands Kampoenschap Historische Toerwagens en GT’s als afsluitend spektakelstuk.

Motorsportmedia heeft een schitterende reportage gemaakt van het evenement en die video kun je hieronder bewonderen.

Video: Historic Grand Prix Zandvoort 2013

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Payback Time: Parkeerboete betalen met kleingeld

Payback Time: Parkeerboete betalen met kleingeld

Big Muscle - 1965 Corvette Sting Ray

Big Muscle – 1965 Corvette Sting Ray