in

HKS Nissan R32 GT-R Group A

Fotograaf Larry Chen is op rondreis door Japan en daar bezocht hij de fabriek van HKS, aan de voet van Mount Fuji. Speciaal voor hem werd de beroemde Nissan R32 GT-R Group A van stal gehaald, die in 1992 en 1993 uitkwam in het Japanse Touring Car Championship.

JTCC Group A werd destijds beschouwd als de hoogste vorm van toerwagen racen in Japan, en de Nissan R32 GT-R domineerde het kampioenschap. In alle 29 races van het JTCC, van 1990 tot 1993, kwam een R32 GT-R als winnaar over de finish.

HKS vocht met vele andere GT-R’s, van onder andere Nismo, Hasemi, Impul en FET Racing. In 1993 behaalde HKS haar eerste en enige overwinning met de Nissan R32 GT-R, op het circuit van SUGO. Het jaar daarop veranderde de reglementen en kon de R32 met pensioen.

De RB26 zes-in-lijn produceerde rond de 600 pk, een enorme hoeveelheid vermogen gezien de smalle Yokohama-banden en het gebrek aan aerodynamische downforce. Achterin lag een enorme benzinetank, noodzakelijk omdat de races in het JTCC 2 tot 3 uur duurden!

In onderstaande video vertelt Masaya Yumada ons meer over deze iconische Nissan R32 GT-R Group A.

Video: HKS Nissan R32 GT-R Group A

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes S500 GT

Mercedes S500 GT: Rice or Nice?

Ferrari Roma

Ferrari Roma gearriveerd in Nederland