in

HKS Suzuki Swift TRB-04 grijpt FF-record op Tsukuba

Een kleine twee geleden kondigde HKS aan dat ze het FF-record op Tsukuba wilden gaan verbreken. FF staat voor front-engine, front-wheel-drive layout, en de Japanse tuner verbouwde een Suzuki Swift om een aanval te doen op de tijd van de Aslan EG6 Civic.

Deze Honda Civic had een tijd van 56,546 seconden neergezet en deed dat met een atmosferische motor. HKS heeft overduidelijk voor een geblazen motor gekozen, gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak, maar de exacte setup blijft vooralsnog geheim.

In handen van Nobuteru Taniguchi klokte de HKS Suzuki Swift TRB-04 het beroemde Tsukuba Circuit Course 2000 in 56,308 seconden. Dat is slechts 0,2 seconden sneller, maar volgens HKS is dit pas het begin en zit er nog veel meer in de Swift.

Nadat de recordtijd bekend werd gemaakt kondigde Aslan direct aan revanche te nemen met zijn Honda Civic. De battle of Tsukuba duurt voort!

Video: HKS Suzuki Swift TRB-04 grijpt FF-record op Tsukuba

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Renault 5 GT Turbo

Deze Renault 5 GT Turbo tilt bij iedere bocht een wiel op

18-jarige bestuurder krijgt 19 politieauto's achter zich aan

18-jarige bestuurder krijgt 19 politieauto’s achter zich aan