in

Hoe de Fast & Furious Toyota Supra tot stand kwam

Craig Lieberman was technisch adviseur voor de eerste twee delen van The Fast and The Furious. Zijn rol draaide om het vinden van de auto’s, de onderdelen en figuranten uit de tunerscène voor verschillende scènes. Daarnaast bezat Graig ook de oranje Supra, de blauwe Maxima en de zilveren Skyline. Auto’s die later door Universal Studios werden overgenomen om te gebruiken in de films.

In deze video vertelt Graig hoe zijn eigen Toyota Supra een megaster werd in The Fast and The Furious en uiteindelijk verkocht werd aan Paradigit-oprichter Arjen de Koning.

De video zit vol met interessante feitjes. Zoals het feit dat de Supra oorspronkelijk wit was, vervolgens door Graig Lieberman geel gespoten werd en daarna in opdracht van Universal zijn beroemde oranje kleur kreeg. De rolkooi behield echter zijn oude kleur, en daarom was deze nog geel. Dit en meer kom je te weten in onderstaande video.

Video: Hoe de Fast & Furious Toyota Supra tot stand kwam

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Opel Corsa GSI

Op de Rollenbank – Opel Corsa GSI

WRC 2019 - Rallye Deutschland Highlights

WRC 2019 – Rallye Deutschland Highlights