in

Hoe herken en vervang je kromme remschijven

In de video’s van Klokje Rond die we wekelijks plaatsen zien we regelmatig auto’s waarbij het onderhoud te wensen over laat. Een onderdeel dat veelvuldig uitgesteld wordt om te vervangen zijn de remschijven en blokken. We zien regelmatig remschijven die te dun zijn of krom, wat de veiligheid natuurlijk niet ten goede komt.

Dat remschijven te dun zijn, dat kan gebeuren. Misschien voldoen ze tijdens de APK-keuring nog aan de minimale dikte, maar dat kan binnen één jaar veranderen zonder dat je er daadwerkelijk veel van merkt. Kromme remschijven zijn daarentegen een ander verhaal, dat voel je als bestuurder direct aan een trillend stuur en rempedaal.

Kromme remschijven kunnen verschillende oorzaken hebben, maar het heeft meestal te maken met oververhitting of een mechanisch probleem. Bijvoorbeeld doordat je het rempedaal ingetrapt houdt nadat je stevig in de ankers bent gegaan of door het overmatig aandraaien van de wielbouten. Een handig overzicht met verschillende oorzaken en oplossingen van kromme remschijven vind je op de site van EasyCarParts.

Als je verstandig bent laat je de kromme remschijven zo snel mogelijk vervangen. Dat kan je door je garagist doen, maar je kunt ze ook zelf vervangen. Op de site van EasyCarParts kun je door middel van het kenteken in te voeren heel gemakkelijk de juiste OEM remschijven kopen. Tegen een fractie van de prijs die merkgarages in rekening brengen.

Met de juiste remschijven en blokken in bezit, snel geleverd dankzij de grote voorraad van EasyCarParts, is het nu tijd om zelf aan de slag te gaan. Op YouTube staan diverse tutorials hoe dit moet en welk gereedschap je nodig hebt. Het is een vrije simpele klus die prima zelf uit te voeren is. Wij hebben hieronder een van de meest duidelijke en uitgebreide tutorials geplaatst zodat je zelf aan slag kunt met het vervangen van je nieuwe remschijven.

Video: Hoe vervang je kromme remschijven

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Filmpje onvolledig. Wordt niet aangegeven dat: niveau remolie omhoog gaat als gevolg van dikkere blokken, controleren of blokken scheef afgesleten zijn, controleren of geleide pennen niet vast geroest zijn, manchet zuiger moet gecontroleerd worden, flens moet voorzien worden van kopervet, achterrem moet vaak draaiend terug gesteld worden.
    Bij elektrische handrem eerst deze in service stand zetten.
    Kortom erg amateuristisch.

Reageer op deze video

The Stig rookt achterbanden op Mercedes-AMG GT Black Series

The Stig rookt achterbanden op van Mercedes-AMG GT Black Series

Reverse of shame gaat helemaal mis

Reverse of shame gaat helemaal mis