in

Hoe kies je een goede huur auto?

Een auto huren kan om verschillende redenen een goed idee zijn. Misschien woon jij in de stad en heb je alleen een fiets ter beschikking? Of werk je alleen maar vanuit huis en is het hebben van een auto daarom zonde van het geld. Maar ook dan kan het gebeuren dat je soms een auto nodig hebt. Misschien ga je verhuizen of wil je een dagje uit en kan dat niet met het openbaar vervoer. Je kunt dan het beste een auto huren, maar hoe kies je een goede huur auto? In dit artikel lees je waar je allemaal rekening mee moet houden.

Wat zijn je wensen?

Je moet van te voren vaststellen waarvoor je de auto gaat gebruiken. Als je gaat verhuizen, is het handiger om voor een grotere auto of een busje te gaan. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het aantal personen dat mee moet in de auto. Ga je een dagje uit met familie of vrienden? Zorg dan dat de auto groot genoeg is om al deze personen te vervoeren. Gaan er kleine kinderen mee? Kijk dan of er isofix aanwezig is in de auto. Een auto huren in Amsterdam is zo gefixt, er is namelijk veel aanbod.

Wat is je budget?

Het is belangrijk om van te voren je budget te bepalen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt dan ook gericht zoeken en gaat niet overstag als het ineens duurder blijkt te zijn. Als je vervoer nodig hebt voor een verhuizing, kun je het beste voor een busje gaan. Een busje huren in Amsterdam kan nogal van elkaar verschillen qua prijs, je kunt dit dus het beste met elkaar vergelijken. De prijs wordt natuurlijk bepaald op de grootte van het busje, maar ook op de locatie van het verhuurbedrijf. Als je midden in de stad een busje huurt, betaal je nou eenmaal meer dan wanneer je een busje net buiten de stad huurt. Daarnaast kun je afwegen of je voor een kleiner exemplaar gaat, waardoor je een paar keer extra moet rijden.

Hoe zit het met de verzekering?

Alle auto’s die op de weg rijden zijn verplicht om verzekerd te zijn. Hoe zit dat met een huurauto? Dat ligt aan het bedrijf waar je de auto huurt. Vraag dus na of de auto voldoende verzekert is of dat het noodzakelijk is om een aanvullende verzekering af te sluiten. Je zit daarnaast ook met het eigen risico, deze kun je ook op voorhand afkopen. Dit heeft als voordeel dat áls je een ongeluk maakt, het je zomaar een paar honderd euro kan schelen. Doe wat goed voelt voor jou.

 

author avatar
Advertorial

Reageer op deze video

Toyota GR Corolla Review

Toyota GR Corolla neemt het op tegen VW Golf R

Skoda-bestuurder heeft hackelijk moment op de A1

Skoda-bestuurder heeft hachelijk moment op de A1