in

Hoe scoren de drie meest verkochte muscle cars in een crashtest

Gezien het feit dat muscle cars voornamelijk gekocht worden door jonge bestuurders, veel vermogen op de achterwielen hebben en nogal eens crashen, is een goede all-round bescherming van de inzittenden van cruciaal belang.

De Insurance Institute for Highway Safety nam de 2016 Mustang, Challenger en Camaro mee voor een crashtest en wat bleek? Geen van drie kreeg een ’top safety rating’ en twee muscle cars scoorden te laag naar hedendaagse maatstaven op de ‘kleine overlap test’.

De Mustang scoorde het beste algemeen maar werd in de steek gelaten door slechts een “acceptabele” rating bij de kleine overlap test, waarbij het dak het begaf en de A-stijl plus dashboard te ver de cockpit binnendrongen. De Camaro deed het beter in de kleine overlap test, maar scoorde slechts “aanvaardbaar” in de sterkte van het dak. De Challenger scoorde het laagst van de drie muscle cars, “aanvaardbaar” voor het dak en de hoofdsteunen en slechts “marginaal” in de kleine overlap test.

De bevindingen van Insurance Institute for Highway Safety zie je in de video.

Video: Muscle Cars crashtest

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Slaapt deze man echt in een Tesla met Autopilot

Slaapt deze man echt in een Tesla met Autopilot?

Liberty Walk Ferrari 458 doet wat donuts

Liberty Walk Ferrari 458 doet wat donuts