in

Hoe snel lanceert een Rallycross-auto op afwasmiddel?

The Hoonigans zijn altijd in voor een bijzonder experiment. Vorige keer was het een burnout maken met houten wielen, nu is het iets met afwasmiddel.

Een Rallycross-auto is een van de snelste accelererende raceauto’s die er bestaat. Nul tot honderd kilometer per uur gaat in minder dan 2 seconden dankzij 650 pk, vierwielaandrijving en geavanceerde launch control. The Hoonigans gingen op zoek naar een manier om dit te vertragen, door de Rallycross-auto te laten lanceren in een bak met afwasmiddel.

Steve Arpin en zijn 650 pk sterke Ford Focus RS RX werden uitgenodigd voor het experiment. De Ford werd in een houten bak geplaatst en deed eerst een launch zonder afwasmiddel om een benchmark neer te zetten. Daarna werd de bak gevuld met afwasmiddel en de Rallycross-auto erin gezet. Het resultaat van de test zie je hieronder!

Video: Hoe snel lanceert een Rallycross-auto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Corvette ZR1 vs Camaro ZL1 vs Dodge Demon

Trio Test: Corvette ZR1 vs Camaro ZL1 1LE vs Dodge Demon

Ferrari 512S Modulo

Ferrari 512S Modulo na restauratie gespot op de weg