in

Hoeveel BPM moet je betalen bij het importeren van een auto?

Ben je een autoliefhebber en heb je weleens een auto geïmporteerd uit het buitenland? Er zijn diverse redenen waarom mensen dit doen, het kan je bijvoorbeeld veel prijsvoordeel opleveren! Wanneer je een auto uit het buitenland importeert zal je merken dat dit vaak goedkoper is dan wanneer je het voertuig in Nederland koopt. Ook kan je creatief zijn met de BPM-regels en de belasting, wat ook voor jouw portemonnee gunstig is. Hoe hoog is de BPM die je wel (verplicht) moet betalen? Dit BPM berekenen doe je gemakkelijk online!

Hoe bereken je de BPM?

Zodra jouw voertuig een Nederlands kenteken heeft moet je BPM betalen. Maar, hoe moet je nu die BPM berekenen bij de import van zo’n voertuig? Maak eenvoudig online gebruik van een BPM-calculator. Een kleine uitleg: bij een auto wordt gekeken naar de uitstoot van de CO2. Als je jouw auto laat keuren staat de hoeveelheid CO2 uitstoot vermeld, dit moet je dan ook invoeren in de calculator. Een gebruikte auto importeren is trouwens de beste optie in tegenstelling tot een nieuwe want dan krijg je korting; deze wordt vastgesteld met een forfaitaire tabel, en elke maand dat je in de auto rijdt wordt de korting meer. Bij een motor of bestelauto kan je ook simpelweg de BPM-calculator gebruiken zodat je precies weet hoeveel BPM je moet betalen. Het is trouwens handig om voor de zekerheid de BPM door een specialist na te laten rekenen, zodat je later geen boetes riskeert. Better safe than sorry!

Particulier en zakelijk!

Voor zowel particuliere als zakelijke doeleinden is het een goed idee om een auto uit het buitenland te importeren, omdat dit veel voordeel oplevert. In het buitenland heb je een veel groter aanbod dan in Nederland en zijn de auto’s ook dikwijls beter uitgevoerd, dus met uitgebreidere opties. Sla je slag dus in Duitsland (erg populair), maar ook in België, Amerika of Italië kan je goed slagen. Een BPM-aangifte doe je slechts eenmalig, daarom moet je dit op de juiste manier doen, want als je hier fouten bij maakt kan je later in de problemen komen. Als je een mooie auto hebt gevonden die je wilt importeren zijn er diverse websites waar je een gratis kostenindicatie en BPM-berekening kunt uitvoeren. Zo hoef je niet zelf handmatig te klungelen met berekeningen. Vergeet niet dat wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een te importeren voertuig, dat je deze in moet voeren bij de RDW, waarna je snel een Nederlands kenteken aan kunt vragen.

Hoeveel BPM moet je betalen bij het importeren van een auto?

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.