in

Honda Bestuurder Overleeft 320 km/h Crash

Het is nauwelijks te geloven dat de bestuurder van deze Honda Insight de crash bij 320 km/h op het opgedroogde meer van El Mirage heeft overleefd.

Brian Gillespie begon op 10 november 2013 aan een snelheidsrecordpoging in zijn sterk gemodificeerde Honda Insight toen na ongeveer 20 seconden zijn auto begon te glijden en direct in een allesverwoestende rol terechtkwam. De 500 pk sterke HASport Hondata Insight slaat diverse malen over de kop voordat de auto tot stilstand komt. De gehele voorkant van de auto is verwoest en alles om de veiligheidskooi werd vernietigd.

Iedereen vreest het ergste en een traumahelikopter vliegt Brian naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Gillespie komt er uiteindelijk vanaf met wat schrammen, blauwe plekken en een klaplong. Na één week mag hij het ziekenhuis alweer verlaten. Naast de bescherming van de rolkooi en het HANS-systeem heeft Brian een enorme dosis geluk, zelfs met deze veiligheidssystemen komen coureurs er zelden zo goed vanaf.

Video – Honda Bestuurder Overleeft 320 km/h Crash

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule E Test Debuut

Formule E Test Debuut

W Motors Lykan Hypersport Promo

W Motors Lykan Hypersport Promo