in

Deze Honda Civic is een sleeper die 315 km/h haalt

Als het goed is kennen jullie deze Honda Civic Si wel, hij komt uit Brazilië en heeft de bijnaam ‘Black Bull’. We kwamen deze Civic Si vorig jaar voor het eerst tegen in deze video, die toen overigens al een paar jaar oud was. Vanbuiten ziet deze Civic eruit als iedere andere Civic, afgezien van een raamsticker en een wat dikkere uitlaat, maar onder de kap ligt een 2.3-liter viercilinder met een piekvermogen van 1.006 pk bij 8.234 tpm. Geen verzonnen cijders maar bewezen op de rollenbank.

De motor is een Honda K23, destroked met een korte slag en compleet opnieuw opgebouwd door Rev It Up Brasil. De exacte specs zijn wat lastig te achterhalen aangezien onze bron in het Portugees is, maar er is serieus veel geld en tijd in dit motorblok gestoken. De Precision turbo werkt met zes verschillende drukniveaus dankzij een Turbosmart systeem, 0,7 bar voor dagelijks tot aan 1,68 bar voor volledig vermogen.

De motor is gekoppeld aan een speciale versnellingsbak met een aangepaste ratio. Hierdoor gaat de Black Bull 220 km/h in de vierde versnelling, bereikt hij 275 km/h in de vijfde en meer dan 300 km/h in de zesde versnelling. De ophanging en remmen zijn eveneens onder handen genomen om de enorme krachten bij acceleratie en deceleratie te kunnen weerstaan.

Hieronder zie je waar Black Bull toe in staat is met een BMW S1000RR in zijn kielzog.

Video: Honda Civic Si haalt 315 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Koenigsegg Agera RS 0-400-0

Koenigsegg Agera RS doet 0-400-0 in 36.44 sec

liberty-walk-honda-nsx

Liberty Walk Honda NSX met Fi Exhaust